Nu fi proasta!

Nu pleca, nu renunta. Nu acum si nu aici. Gandeste-te, fii femeie ce dracu! Daca pleci acum pierzi sau distrugi partial tot ce am construit. Am construit, gandeste-te la asta. Vorbesc la plural. Eu nu sunt egoist ca si tine, nu tratez lucrurile cu indiferenta si nu fac nimic la singural. Stii ca am innebunit, stiu ca ai luat-o razna, dar hai sa ne calmam. Te inteleg, te cred, am incredere cand imi spui “Nu mai simt nimic.”.

Analizeaza si realizeaza ca intr-o vreme erai oaza mea in desert. Tu m-ai adus pe calea cea buna, mi-ai descoperit linia de plutire, tu m-ai “crescut”. Acum daca fugi ce rezolvi? Ce ganduri ai? Nu am cautat sa te inteleg, nu am cautat sa-ti pricep gesturi uneori. Poate ca asta a fost o greseala. Poate ca atunci cand au inceput intrebarile “despre noi”, atunci ar fi trebuit sa actionez.

Simt diferenta, simt raceala, simt distantierea asa cum simteai saruturile mele calde pe buzele tale reci in luna ianuarie. Nu cred ca te-ai schimbat, nu cred ca simti ceva diferit. Nu omora fluturii din stomacul tau sau macar da-le o a doua sansa. Priveste inainte si priveste-ne pe noi. Cu mine ai ras, ai plans, ai suferit, ai tipat, ai injurat, ai urlat, ai soptit … cu mine ai creat poezie atunci cand ne complimentam. Sunt autorii DEX-ului nostru, suntem autorii propriei noastre definitie a “iubirii”. Nu ma lasa singur pe coperta noastra. Nu vreau sa apara doar numele meu acolo, iar in dreapta sa fie gol. Nu ma simt bine. Nu ma simt om. Ma simt un “altul”.

Avem nopti nedormite impreuna si nu datorita certurilor, dimpotriva. Avem noptile acelea nedormite pentru ca ne povesteam prostiile, tampeniile, greselile … viata. Te-am cunoscut cum nu a facut-o el. Te-am admirat cum nu o va face el niciodata. Te-am sarutat cum nu o s-o faca el nici daca asta ar fi diferenta dintre viata si moarte.

Imi cunosc “fratii” de sex masculin. Ei te vor doar pentru cum arati si dansezi. Nu-i intereseaza sa te asculte, nu ii intereseaza sa te inteleaga, nu ii intereseaza sa te ajute. Ei te vor doar pentru placerea de moment. Stii atat de bine ca el nu te va atinge niciodata cum am facut-o eu, nu te va intelege cum am facut-o eu, nici macar nu va stii cum sa-ti faca pielea gaina printr-o simpla muscatura.

Nu-ti cunoaste pasiunea, nu-ti stie sentimentele, nu-ti stie gandirea. Te va interpreta si oricum deja te-a catalogat “femeia” lui. Tu pentru mine a fost inca din prima secunda “iubita mea”. Este o diferenta intre un mascul si un dobitoc ca mine.

Dar pana la urma procedezi cum doresti, stii ca mereu te-am intors din drum cand erai pe punctul de a gresi. Doar te rog ceva:

Nu fi proasta!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s