Sunt aici. Oare?!

mirrors-should-think-longer-before-they-reflect-quote-1

Sunt aici. Sunt in fata ta. Uita-te la mine, uita-te la tine. Ma vezi?! Ma simti?! Ma intelegi?!

Poate, poate ca nu stii cine sunt. Te uiti la mine zilnic. Ma admiri zilnic. Ma analizezi zilnic. Cu ce scop? Cu ce motiv? Aaa, nu stii? Da-mi voie sa-ti spun.

Sunt tu, sunt de cealalta parte a baricadei. Sunt reflexia ta, sunt raul ce-ti provoaca inhibitii. Sunt binele ce-ti provoaca placere. Sunt totul. Sunt TU. Dar stii unde e problema? Nu, nu stii. Daca stiai nu ma mai ascultai pe mine. Problema esti tu. Problema este ca TU, nu stii cand sa te opresti. Ma faci sa ma uit la tine si sa rad, ma faci sa cred ca renunti.

Ti-ai impus, ai reusit. Ai vrut, ti-ai demonstrat. Unde ai ajuns? Cine esti? Nici tu nu stii. Nu te-ai gandit niciodata la altcineva inafara de tine. Nu ai putut. Te inchizi si nu mai stii sa spui “Da!” sau “Nu!”, stii sa taci. Poate tacerea e un raspuns, poate pauzele de vorbire sunt bune. Dar nu acum. Nu fata de tine, nu cu mine.

Trebuie sa ma asculti, trebuie sa poti. Nu esti doar tu, suntem doua. Suntem doua persoane in acelasi corp. Cum sa ne intelegem cand tu mergi in dreapta, iar eu in stanga? Cum sa rezolvam problema asta? Cum?

Vezi, nici acum nu stii. Nu stii ce vrei. Nu stii ce simti. Nu stii nimic. Esti ca o zi torida de vara, peste care se asterne un covor de praf. Iar eu, eu … mor. Dispar. O sa fii singura, o sa fii doar tu. Eu?! Eu voi fi data uitarii, eu voi fi amintirea ce nu te va deranja niciodata.

Nu renunta, nu te da de-o parte, nu te lasa invinsa de convingeri inutile si vrajeli ieftine. Lupta, mergi mai departe. Nu exista “Nu pot!”, exista “Nu vreau!”.

Curios, nici pana acum nu ti-ai raspuns la intrebarea:”Cine sunt?!”. Vezi, ma ignori. Uita-te in jur, uita-te la tine. Uita-te in oglinda. “Buna!”, ha, iar zambesti, iar te gandesti la tine, iar pui pret pe fizic si uiti de mine. Vezi, gresesti. Fac parte din tine, sunt o bucata din tine, nu ma poti elimina pur si simplu.

Deschide ochii. Nu mai privi in gol. Da, acolo. Uite-ma. Uita-te la tine. Uita-te la noi. Acum intelegi, acum realizezi, acum iti dai seama ca … noi doua nu mai suntem impreuna de ceva timp. Nu, nu plange, nu te intrista, doar nu ma uita. Nu ma da la o parte, nu ma ignora.

Vrei sa fii puternica? Fii! Vrei sa fii egoista? Fii! Vrei sa fii femeie? Intai cunoaste-te pe tine, intelege-te pe tine, intelege-ma pe mine, asuma-ti, risca, iesi in lume, deschide-te. Dupa ce ai facut toate astea, intoarce-te aici si putem vorbi din nou.

 

Ramai cu bine!

Te ador,

A ta reflexie.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s