Visele mele, imaginea ta.

As fi dat orice sa fii aici. As fi dat orice sa fii acolo. As fi dat orice sa fii peste tot.

Ai plecat de ceva timp, eu tot te vad printre oameni. Te vad fugitiv, te vad fugind. Te vad parasindu-ma si apoi aparand inapoi cand greutatea lumii cade pe umerii mei, din nou. Cate as fi in stare sa provoc, doar sa te fac sa vii inapoi, cate as da ca sa te vad din nou razand. As incerca sa fac orice pentru povestile tale si pentru povestile noastre.

Imi va fi dor de tine. La dracu, imi e dor de tine. Iti simt lipsa, chiar si acum dupa ceva timp. Ai fost o parte din viata mea, una importanta. M-ai facut sa rad, m-ai facut sa fiu fericit, m-ai alintat, m-ai educat. Mi-ai oferit totul. Iar eu, eu te-am iubit. Te-am iubit mereu. Poate nu am aratat-o mereu. Poate am fost ocupat din cand in cand. Poate telefonul era prea departe de mine, doar pentru ca nu ma intindeam eu dupa el.

Tu mereu imi spuneai:”Ai grija de tine!”. Eu nu te-am ascultat mereu. Tu mereu imi spuneai “Fii cuminte!”. Eu mereu am zis ca stiu ce e mai bine pentru mine.

Chiar si in ultimele luni, chiar si in ultimele saptamani, stiu ca te-ai gandit la mine. Ti-ai adus aminte de mine. Stiu ca ai plans, stiu ca ai suferit. Dar si eu am facut acelasi lucru. Desigur ne-au despartit niste kilometri. Desigur ne-au despartit niste ore. Dar, m-am gandit in permanenta la tine. Nu te-am uitat niciodata si din moment ce iti scriu acestea, nu te-am uitat nici azi.

Te-am apreciat mereu, te-am privit mereu cu admiratie. Am invatat de la tine. Am si vazut ce inseamna sa te maturizezi inainte de varsta. Mereu am fost un copil, si acum sunt. Si acum as vrea sa te aud spunandu-mi, macar o data “Ai grija de tine!”.

Dar asa am realizat amandoi, cum e viata. Cum este destinul si cum controlul nostru asupra lor, este egal cu 0. Dar, iti multumesc ca mi-ai demonstrat faptul ca nu trebuie sa renunt. Ca trebuie sa lupt, ca trebuie sa fiu puternic, ca trebuie sa fiu cel mai bun. Mi-ai dovedit faptul ca un barbat este cel ce face fapte si nu doar vorbeste. Mi-ai dovedit ca un barbat are curaj sa spuna “NU!”. Mi-ai dovedit faptul ca, orice are dreptul la o a doua sansa, dar tu trebuie sa reusesti din prima.

Bunicule, daca ai stii cat de goala e casa cand nu esti tu acolo. Daca ai stii cat de ciudat este orice sunet fara vocea ta. Daca ai stii cat imi lipsesc serile de vara cand imi povesteai despre tine, despre viata, despre familie.

Daca ai stii cat imi lipsesc definitiile tale pentru dragoste, curaj, iubire, frica, ambitie, maturitate, femei si multe altele.

A trecut ceva timp, dar nu te-am uitat. Esti aici in mintea mea, zi de zi. Si nu trece o zi fara sa nu aud in mintea mea ultimele tale cuvinte de la telefon “Sa nu plangi pentru mine!”

Saluta-i pe toti din partea mea si ca de obicei inchina un pahar pentru toata lumea!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s