Raspunsul meu catre EA

54b8385fd7bcf35a1c02e0facf186337

Azi, in newsfeed mi-a aparut urmatorul articol:

http://edamagazine.ro/2016/07/25/scrisoarea-mea-catre-barbati/ .

E interesant, dar din titlu iti dai seama ca undeva exista o problema.

Daca aveti timp, cititi-l. Dureaza circa 5 – 10 minute. Daca nu aveti timp, un scurt rezumat:

Adelina (autoarea) adreseaza o scrisoare catre barbati in care explica cat de fantastice sunt femeile si cat de lipsiti de maturitate sentimentala suntem noi, restul.

De felul meu nu sunt hater. Urasc chestii. Dar, nu le dispretuiesc. Le accept si merg mai departe. Fiecare are modul lui/ei de a gandi. Dar, exista o problema. Nu imi plac generalizarile, doar pentru ca a existat un “EL” care ti-a dat lumea peste cap, te-ai indragostit de el si apoi ai suferit pentru ca nu a mai fost ca la inceput.

Astfel am sa incep asa:

Draga femeie,

Sunt tanar, mai am multe de invatat. Mai am multe de pus la punct. Nu sunt cunoscator, nu sunt un artist al sentimentelor si nu sunt ideal. Sunt neslefuit si am sa fiu asa mult timp. Nu sunt deloc promitator la prima vedere, dar pot construi multe. Nu sunt deloc matur din primele 10 minute de discutii, dar pot deveni. Nu cunosc eu multe cuvinte complicate, dar stiu sa-mi exprim ideile. Nu am eu cea mai buna imbracaminte, dar incerc sa ma asortez.

Intelegi unde vreau sa ajung? Daca nu. Lasa-ma sa-ti explic. Ma voi schimba. Si tu, si eu. Amandoi o vom face. Dar, important este in ce fel si din ce motive. Important este cat dureaza schimbarea si in ce masura ne afecteaza.

Draga femeie, bun-venit in lumea mea. Lumea in care promisiunile depind de amandoi. Nu ma intereseaza de ceilalti pe care i-ai cunoscut. Chiar nu-mi pasa de trecut. E acolo, lasa-l asa. Pot sa-ti fac niste promisiuni, de care ma pot tine.

Nu am sa iti promit ca te voi iubi la fel de mult toata viata. Dimpotriva, ma voi indragosti de tine zilnic.

Nu am sa iti promit ca vei fi fericita toata viata cu mine. Vei plange, vei tipa, vei injura, te vei enerva. Dar am sa fiu acolo sa-ti sterg lacrimile. Sa-ti starnesc zambete, sa le intretin. Am sa fiu acolo cand iti vei dori sa spargi toate paharele, doar ca sa le umplem cu vin demi-sec si discutii lungi.

Nu am sa iti promit ca mereu vei auzi:”Esti superba azi!”, “Esti frumoasa azi!” etc. Nu, sunt om. Prefer sa-ti demonstrez. Crede-ma, vei ajunge la concluzia ca faptele conteaza mai mult. Plus, din moment ce de tine ma voi indragosti si pe tine te voi iubi inseamna ca esti din start cea mai frumoasa femeie din lume. Corect?!

Observa cate cuvinte pot folosi. Nu preferi tu faptele? Eu cred ca e mai ok.

Si daca ne-am intoarce la trecut si ne-am povesti fiecare cate am facut si din cate am suferit, am putea scrie o carte. Dar ar fi o carte atat de banala. Stii de ce? pentru ca vom avea aceleasi povesti, aceleasi motive, acelas deznodamant.

Nu preferi tu sa o luam impreuna de la capat? Stiu ca-ti cer mult, dar din moment ce fac inseamna ca-mi pasa nu? Hai sa-ti spun ceva: nu cauta sa compari trecutul cu prezentul si nu lasa trecutul sa-ti influenteze viitorul. Viata e plina de decizii proaste, de care iti aduci aminte mereu, dar de ce te mai legi de ele si le regreti? Iti zic eu, degeaba. Trecutul te-a format. Tu i-ai permis. Tu esti responsabila de el. Nu-mi invoca motivul iubirii. Daca nu stiai, uneori in viata e bine sa fii egoist. Nu da mai mult decat ti se ofera. Stiu, acum vei spune ca nu poti si ca asa esti tu, dar trebuie sa inveti.

Iubirea trebuie conditionata de rationalitate. Iar rationalitatea de iubire. Trebuie sa gasesti undeva un fir comun si sa-l dezvolti.

Mai vrei un adevar? Vei suferi si maine si poimaine. Vei suferi zi de zi, dar este important sa-ti dai seama de ce si sa elimini. Poate ca sunt eu, barbatul, acel motiv. Poate ca esti si tu. Analizeaza, gandeste si trage linie.

Dar, cu toate acestea. Nu-mi cere sa ma schimb dintr-o data. Incearca sa imi dai de inteles prin comportament, fapte, cuvinte ca trebuie sa ma schimb cu timpul. Nu te astepta sa fiu dintr-o data “minunea din bratele tale”, nu voi fi acum, dar poate in viitor da. Vezi?! E o diferenta, nu iti promit, nu pot sa fac un compromis fata de tine doar ca sa ne mintim. Sunt cum sunt, esti cum esti. Nu mai bine facem pace? Nu mai bine suntem sinceri?

Gandeste-te si vino cu un raspuns. Aduna-te si da-mi replica. Fii femeie. Fii puternica.

O zi racoroasa!

 

Cu drag,

Cosmin

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s