Renuntam impreuna azi, da?!

tumblr_inline_o5vlnaxaff1sjm0on_500

Ia un loc. Aprinde-ti  o tigara. Nu conteaza ca suntem in sufragerie.

Ma gandeam de ceva vreme sa-ti spun niste lucruri. Lucruri pe care poate amandoi le stim, dar poate ca nu le-am constientizat suficient de mult. Hai sa vorbim despre tine, despre mine, despre noi.

Hai sa ne pierdem in detalii marunte si firave si sa ne creem imagini cu si despre noi. Hai sa vorbim de trecut. De prezent si poate de viitor. Nu e deloc complicat. Inchide ochii, lasa gandurile sa te acopere si vinul sa te imbete putin.

Gandeste-te la tine, gandeste-te la mine. Pune lucrurile in balanta. Am sa-ti vorbesc sincer, am sa-ti spun cat se poate de limpede: nu te mai iubesc. Nu fi socata, nu fi surprinsa. Cred ca se vede de ceva vreme.

Cred ca ai observat de ceva timp ca orele petrecute impreuna sunt tot mai putine. Noptile dormite in bratele mele tot mai rare. Noi nu mai comunicam prin saruturi si atingeri. Comunicam prin a ne spune doar “Noapte buna!”

Eu cred ca ne-am pierdut pe drum. De ceva vreme tot ce vad dimineata este acel perete alb sau spatele tau. Nu e ceva rau. Iti adoram spatele si umerii goi, dar deja e un peisaj ce nu mai prezinta nici un interes.

Si poate nu esti tu de vina. Poate nici eu nu sunt de vina. Poate ca maturitatea si timpul sunt de vina. Poate ca asa a fost sa fie. Tu ai niste idei, eu am niste planuri. Tu vrei cuvinte, eu ofer mai mult fapte, mai rar ce-i drept, dar o fac.

Nu incerca sa-mi spui ca nu ti-am oferit totul. Am facut-o. Nu am sa-ti zic ca nu ti-am oferit totul, pentru ca stii ca am facut-o. Am fost atipici intr-o lume atat de tipica.

E curios, nu ne-am certat niciodata mai mult de 10 minute. Nici o impacare nu a omis sa ne aminteasca cat de apropiati suntem. Dar, acum, azi. Nu pot. Nu pot sa continui. Ceva-mi spune ca nu mai sunt eu. Nu sunt eu cel de acum 6 luni. Nu pot trai in trecut si nu pot sa te mint.

Cred ca, timpul este un arbitru perfect. Cred ca amintirile sunt doar niste suporteri obositi acum, care trag pentru zilele de mult apuse.

Am ajuns sa fim ca vinul din comert. Ieftini si de proasta calitate. Nu mai suntem noi. Nu mai avem ambitii. Avem doar … priviri si cuvinte mute. Suntem atat de monosilabici si nu doar in exprimare. Sentimentele noastre sunt compuse doar din silabe.

Nu pot spune “Te iubesc!” fara a simti ceva. Sunt gol. Cuvintele goale nu sunt pentru oamenii frumosi. La dracu, sunt sincer. Chiar si acum, cand sunt atat de aproabe de buzele tale, nu mai vreau sa le simt gustul. Nu mai pot. Nu simt nevoia. Ai fost doza mea de insulina intr-un mediu diabetic. Dar, cred ca m-am vindecat.

E o chestie. Am realizat-o de ceva vreme. Ne-am “consumat” mult prea repede. Am “trait” prea repede si am “ars” mult prea mult. Si nu, nu ma refer la timp si bani. Aici ma refer la cum am sarit din “Te plac” la “Te ador!” si apoi la “Te iubesc!”

Eu cred ca iubirea trebuie gandita putina. Pusa putin in balanta. Abia acum dupa atata timp am devenit rationali. Inima ne-a condus catre o fericire de moment, iar ratiunea ne-a adus in fata faptului implinit. Practic am fost intr-o alta realitate. Alt univers. Tu erai ploaia, iar eu pamantul insetat dupa tine. Pana cand ploaia a incetat sa cada, iar pamantul a inceput sa se inece de la prea multa apa.

Nu am sa iti cer sa ma intelegi pentru ca stii si tu adevarul. Nu se mai poate. Si nu e o problema de la noi. E o problema de perceptie. Sunt prea imbatat datorita tie. Iar tu mult prea purtata de valuri de mine. Suntem prea visatori si o sa cadem rau la un moment dat. Nu vreau sa fiu motivul caderii tale, iar tu sa fii motivul betiei mele continue.Iti multumesc!

One thought on “Renuntam impreuna azi, da?!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s