Un contract pe viata sau rate pe luna?

tumblr_nejnc6wuj91u27r3ro3_500

 

Hei, buna, salut, nu stiu … ma gandesc daca te pot saluta acum si aici. Te-am luat de acasa, te-am adus aici. E intuneric. Ma mir ca nu tremuri si nu de frig, ci de frica. Stai linistita, esti in siguranta. In lumina aia difuza de pe strazi, imi pierdeam cuvintele.

Ma bucur ca esti aici. Aprinde-ti o tigara, urmeaza un discurs. Ne cuprinde pe amandoi. Suntem actori principali. Nu ma indemna sa vorbesc, oricum o voi face. Nu-mi da sfaturi cum sa o fac, deja nu mai vreau sa ma gandesc la mai multe.

Uita-te la mine. Stai sa-ti asez suvita aia nebuna. Esti superba si cand lumina nu ne este aliat. Gata cu complimentele astea. Sa trecem la fapte.

Bun. Iar zambesc ca prostul. Dar o fac pentru ca simt ca ce urmeaza sa zic ma va face fericit. Indiferent de rezultat, indiferent de cuvintele tale, voi fi feritcit.

Asa. Incep, am tras aer. Am oxigen, am combustibil. Nu ma lua de mana, am nevoie de intreaga ta atentie.

Esti o cursa. Si alerg in cursa ta ca un nebun, disperat dupa castig. Mintit de propriile aluzii ca orice esec ma va da inapoi, cand defapt orice esec ma face sa vreau mai mult.

Simt ca daca te privesc in ochi, imi cumperi sufletul. Imi arestezi emotiile si le sechestrezi si te las. Nu-mi e teama. Sufletul meu are insomnii, se gandeste la tine, la noi. Nu poate dormi. Nu mai am zile linistite. Fizicul este bine, sufletul este haotic.

Ma uit la imaginile cu noi si vad un tavan gata sa fie vopsit. Gata sa fie manjit in orice fel. Sufletul meu iti apartine. Emotiile tale le detin pe ale mele. Cuvintele tale le vrajesc pe ale mele.

Ma simt un hot bogat cu tine. Sunt un sarlatan. Un marlan, gata oricand sa muste din tine si sa profite de orice urma de emotie doar pentru  a se hrani cu ea.

Ma provoci sa-mi fac teorii. Ma provoci sa-mi creez filme si culmea in toate ma vad cu tine de mana. In toata ma vad alaturi de tine. Indiferent de anotimp, indiferent de atmosfera, indiferent de medii … am curaj cu tine.

Asculta-ma putin si lasa-ma sa-ti spun ca povestea asta dintre noi nu va fi scrisa cu lacrimile tale. Faptele noastre nu vor fi povestite cu suferinte. Amintirile noastre nu vor face nici o foaie sa planga.

Cand iti spun chestiile astea ma incearca tone de sentimente. Nici nu stiu cum sa ma comport. Ceva ma framanta atat de rau si sunt un supradozat efervescent gata sa explodeze la orice pas. Singurul lucru care-mi poate calma starea e sarutul tau. Singura atingere ca-mi poate amana detonarea este a ta. Singurele cuvinte care-mi opresc fluxurile gandirii sunt ale tale.

Mi-am pierdut coltii sufletului cu tine. Nu mai am incisiv sau molari. Premolari nimic. Nu mai stiu sa mestec sentimente cu tine. Le iau cu totul. Le inghit cu totul. Ma las purtat de ele. Nu mi-e teama de riscuri. Vreau sa ma imbolnavesc de tine. Vreau sa fiu un gripat de afectiune. Si nu vreau nici un tratament impotriva acestei viroze.

Sunt cuvinte pe care le scot greu. Nu mi-am deschis sufletul mereu. Nu pot pune stop. Nu pot urla. Nu pot tipa. Nu pot rupe sufletul doar ca sa taca. Am adunat suficient cat sa fiu un nebun de alb.

Nu pot sa las de-o parte lucrurile astea, nu pot sa fac abstractie. Nu pot sa merg mai departe fara sa ma uit inapoi. Esti in trecutul si prezentul meu.

Asa ca dupa toate astea, dupa ce tigara ta deja s-a stins. Dupa ce acel tremurat a trecut si te-ai linistit, as vrea sa te intreb: ai vrea sa fii viitorul meu pentru eternitate?

One thought on “Un contract pe viata sau rate pe luna?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s