Adevarul este azi o alta mancarime-n fund.

truth

Sursa

Mai bine asuma-ti ceea ce faci si ceea ce zici decat sa cauti minciuni. Mai bine fii sincer si recunoaste-ti greselile si mentalitatea. Nu fi un cameleon care incearca din rasputeri sa-si schimbe comportamentul doar ca o cere mediul. Nu-ti schimba ratiunea si verticalitatea doar pentru ca vrei sa fii cool. De ce? Pentru ca minciuna are picioare scurte. Asta o stim toti, dar cati o intelegem? Cati suntem capabili sa ne asezam in fata oglinzii si sa ne privim asa cum suntem de fapt? Cati suntem capabili sa recunoastem ca in momentul X am gresit fata de Y? Putini. Adevarul a devenit un tabu astazi. Adevarul reprezinta momentan ceea ce era pana acum cativa ani decolteul sau tinuta. De ce? Pentru ca mediul social nu era obisnuit cu femeile ce erau imbracate provocator. Si ce face mediul social cand apare ceva diferit? E suspect. E predispus la prejudecati. Prejudecati pe care imediat le afiseaza pe la colturi. Mediul social nu este dispus sa prezinte in fata ceea ce nu “considera” ca e bine sau nu. De fapt mediul social incepe si el sa minta usor-usor, pana cand e fortat sa recunoasca cu totul.

Si revin, de ce e bine sa nu fii un cameleon?

Pentru ca adevarul e cea mai buna arma impotriva oamenilor. Adevarul este cel mai bun medicament pentru tratarea prostiei si indolentei. Adevarul face parte din noi, dar este mascat de masti si machiaje si tinute si comportamente imprumutate din parti. Femeile si barbatii, ca deh astia suntem, sunt predispusi la a avea o repulsie fata de adevar. Parerea mea despre femei este una buna, despre barbati este la fel de buna. Dar, in momentul in care cineva afiseaza cu nonsalanta un comportament sau o gandire imatura sau mincinoasa nu ma dau inapoi de la a prezenta adevarul. Am ceva de ascuns? Nu. Am ceva de argumentat? Evident. Oricine are dreptul la o parere, fie ea sincera sau mincinoasa. Dar, si eu am dreptul sa te contrazic. Si eu am dreptul sa-ti spun adevarul si sa-ti demonstrez ca te inseli. Cu sau fara jigniri, e partea a doua. Ca ne luam la palme si pumni. Ca ramanem cu vanatai sau ochi umflati? Astea sunt efecte secundare.

Si pana la urma, de ce fugim de adevar?

Pentru ca in egala masura femeile si barbatii incep sa se transforme in actori. Incep sa-si impuna ca e bine sa fii ca cel de la TV sau din media decat sa fie ei insisi. Pentru ca femeile sunt proaste la fotbal, deoarece barbatii nu se pricep la gatit. O minciuna. Femeile se pricep la fotbal daca le faci sa inteleaga jocul, iar barbatii la gatit daca le explici SIMPLU ce si cum sa faca. In anul 2016 lumea devine din ce in ce mai diversa, din punct de vedere social, dar noi oamenii de fapt ne plagiem unii pe ceilalti. Inclusiv eu o fac. Si nu vreau sa mananc cacat in fata voastra, as fi un ipocrit. Si eu am mintit. Si eu m-am transformat intr-un cameleon pana in momentul cand mi-am dat seama ca nu mai eram EU. Nu mai existau principiile mele, nu mai existau ideile mele, nu mai exista comportamentul ce m-a definit ani de zile. De ce am facut asta? Din nevoia de recunostinta. Din nevoia de atentie. Din nevoia de a fi un altul considerat “baiat destept”.

Pana la urma, mi-am dat seama ca am fost si ca voi fi un bisnitar. Toata viata mea va fi o bisnita. Un joc continuu cu mine. Cine domina pe cine? Cine influenteaza pe cine? Din nefericire pentru mine, nu am ajuns sa-mi recunosc adevaratul stapan. Poate o fi gurvenul, poate o fi vreo institutie, poate e TV-ul sau poate va fi chiar prietena mea (te pup apropo!). Habar nu am, dar cert este ca voi cauta mereu sa zic adevarul. Asa cum il vad eu. Am sa cataloghez la nevoie barbatii afemeiat, profitori, marlani, sarlatani, egoisti. Am sa cataloghez la nevoie femeile curve, materialiste, slinoase, nesimtite, ipocrite.

Si la finalul zilei, ce ai de castigat bisnitare?

Nimic. O fac pentru voi si pentru mine. O fac din nevoia si din capacitatea mea de a incerca sa mut lucrurile catre o alta dimensiune: una in care cu adevarat barbatii sunt barbati, iar femeile femei. Una in care adevarul nu este doar un joc de-a soarecele si pisica, ci un inlocuitor pentru “Buna!”. Ca esti barbat sau femeie, sarac sau bogat, ca ma citesti din RATB sau din Uber. Nu ma intereseaza. Conteaza sa intelegi ca ceea ce fac eu aici este pentru voi si pentru mine. Asa cum pot.”Mai” gresit sau “mai” corect. Ramane totul la latitudinea voastra.

Adevarul este astazi ca deodorantul in autobuz la orele de varf. NECESAR. #bisnitardecuvinte

2 thoughts on “Adevarul este azi o alta mancarime-n fund.

  1. Asta-i de distribuit pe cât mai multe rețele de socializare. Aș implanta acest articol în mintea unora dacă aș putea.

    Good job, bișnițare! ( :

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s